TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / BMW 3 (2005–2012)

Összesített értékelés:
Előnyök

Nagyon jó menettulajdonságok

Attrakív dizájn

Prémium imidzs

Gazadag kínálat a takarékos motorok terén

Széles verzió kínálat

Az összkerék- meghajtás választásának lehetősége

Minőségi kidolgozottság

Minőségi manuális és automata sebváltók

Az autóról

A hármas BMW hosszú idő óta a középosztály prémiumkategóriás autóinak állandó képviselője. Az E90 generáció 2005-2012-ig gyártott autója már az ötödik a sorban, melyet a müncheni autógyár hátsókerék meghajtással gyárt. Azok körében közkedvelt, akik kedvelik a minőségi és sportos vezetést. A klasszikus meghajtásnak köszönhetően kiváló vezetési tulajdonságokhoz jutunk, melyek meglepő magas kényelemmel társulnak. A hármas BMW-t megszámlálhatatlan változatban beszerezhető. A sedanon kívül itt van még a kupé (E92), a kabrió (E93) vagy a praktikus kombi változat (E91). A benzines és dízelmotor kínálat is nagy, választhatunk manuális vagy automata sebváltósat és hátsó- vagy összkerékmeghajtásút is.

Az ötödik generációs BMW3 Chris Bangle tervező kéznyomait tükrözi, mely kissé szokatlan , de időtálló külsőt tervezett. Ezért az autó vizuális szempontból nem öregszik. A karossziéria választékon kívül a vásárlók széles motorkínálatból is választhatnak. A sor a benzines 316i motorral keződik és az M3 csúcsminőségű négyliteres nyolchengres 309 kW teljesítményű változatával zárul. Létezik még az értékes M3GTS verzió is, megegyező motorral és 331 kW teljesítménnyel. A BMW3 összes motorizációja alacsony fogyasztással büszkélkedhet. Ez elsősorban a turbódízelekre jellemző, melyek ötvözik a magas teljesítményt a valóban alacsony fogyasztással. A benzinmotoros változatok azoknak jó választás, akik valóban sok időt töltenek a kormánykerék mögött. Fáradhatatlanul nyeli a kilométereket a szívómotoros hathengeres 330d verzió. A benzines változatokat a kilométereket imádó vezetők kedvelik. A BMW3 E90  volt az az utolsó változat, melybe megrendelhető volt a karizmatikus atmoszférikus hathenger, mely lehengerlő lineáris teljesítményt ad le. Éppen ezt a modellt keresik leginkább  a szakértők. Az autó karekterére való tekintettel a használt BMW3-nál jó odafigyelni az autó állapotára. Bár hosszú életű autó, gyakran előfordul, hogy előző tulajdonosuk durván bánt vele, mely a futómű egyes részeinek rossz állapotát eredményezheti.

Felszereltség

A BMW3 egy prémium kategóriás autó és ez meg is látszik rajta. Vigyázni kell azonban az alapverzióknál, melyek csak a legszükségesebbet tartalmazzák. A BMW ismert arról is, hogy az összes verzióba lehetővé teszi a drága pénzért vásárolt extra felszerelések megrendelését. Elsősorban az erősebb verziókba lehet valóban luxuselemeket rendelni, melyek kellemessé teszik az utazást és könnyűvé teszik az autóhasználatot.

Dizájn

A BMW E90 Chris Bangle tollából született és a visszafogottabb alkotásaihoz tartozik. Ráadásul az idő múlása azt mutatja, hogy Bangle látnok volt, autói nem öregszenek és hosszú idő elteltével is sokaknak tetszenek. Rosszabb a helyzet a belső tér kialakításával, melyet időről időre bírálat ér az olcsónak ható műanyagok miatt.

Fogyasztás

A BMW motorjai az egész világon elismertek és nem csak abból a szempontból, hogy a motorokból milyen teljesítményt tudnak kicsikarni. A BMW élen jár a fogyasztásban és ebből építkezik a harmadik E90 is. Néhány modell ellenfeleivel szemben jelentősen kevesebbet fogyaszt. A kisebb teljesítményű turbódízelek is a BMW3-ból a legtakarékosabb autót kinálják kategóriájában. Nagyon jó teljesítményt nyújt a háromliteres turbódízel, mely a jókora adag lóerőhöz kellemesen alacsony fogyasztást nyújt. A meglepően alacsony fogyasztás a benzinesekre is vonatkozik.

Vezethetőség

A motor elől, a meghajtás hátul. A sportos verziót kedvelőknek ez a legjobb választásuk. A hármas BMW a vezetési tulajdonságok terén mindig is remekelt, és ez nincs másképp az E90 esetében sem. Még mindig az élvonalhoz tartozik, a sportos karakter pontos és kommunikatív vezérléssel párosul, mindemellett jónak mondható a kényelem terén is. A vásárlók választhatnak az összkerék-meghajtásúak és a különbözően hangolt futóművek közül is.

Biztonság

A prémium kategóriás BMW átlagon felüli biztonsági felszereltséggel rendelkezik, amely a továbbfejlesztett autó konstrukciónak és a komplett felszereltségnek köszönhető. Az Euro NCAP törésteszteken a BMW3 E90 a legmagasabb, öt csillagot szerezte. Azok a sofőrök, akik még ettől is nagyobb biztonságot szeretnének, azok a még biztonságosabb X-Drive összkerék-meghajtásút választhatják.

Gyakorlatiasság

A hármas BMW inkább vezetési stílusra és nem a praktikusságra öszpontosít. A belső hely kínálat inkább csak átlagos, és például a kombinak sincs túl nagy csomagtartója (460 liter). Másfelől az autóban biztos nem fognak az utasok nagyon szűkölködni.

Kényelem

A BMW3 csúcsmodell vezetési tulajdonságai nem azt jelentik, hogy az utasokból még a lelket is kiveri. Másfelől a legtöbb BMW3 u.n. „run-flat“ (defekttűrő) gumiabroncsokon fut, melyek csökkentik a komfortérzetet. Inkább akusztikus hatásról van szó, az abroncsok nem igazán nyomják el az úthibák zaját és ez meghallatszik az utastérben.

Üzemeltetési költségek

A harmadik BMW E90 még használtautóként is drága autó, amely az esetleges javítás során nagyobb kiadásokat visz el. Magasak az alkatrészek árai és a javítási munkák költségei is. A használtautó vásárlásánál ajánlatos figyelni az autó állapotára, bármennyire is megbízható és tartós autó a hármas BMW. A durva bánásmódot az ilyen autókon hamar fel lehet ismerni. A drága szervizelési költségeket ellensúlyozza az alacsony fogyasztás, bár, néhány benzines változat kizárólag 98-as üzemanyaggal működik.

BMW 306-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000