TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Chevrolet Aveo (2011–napjainkig)

Összesített értékelés:
Előnyök

Jó felszereltség

Attraktív dizájn

Kedvező lengéscsillapítás

Kellemes vezérlés

Jó belsőtér kialakítás

Az autóról

A második generációs Chevrolet Aveo az elsővel csak nevében és gyártási helyében (a dél koreai Daewoo) egyezik. Egy teljesen új technikán alapuló globális modellről van szó. A Chevrolet egy dinamikus és kifejező dizájnt tervezett, agresszív orr résszel. Az Aveo egyértelműen nem tűnik el a „kis autó” osztályában. Eredetinek néz ki, de nem minden áron teszi ezt. A klasszikus ötajtós hatchback mellett akár sedant is választhatunk, melynek az Aveonál már tradíciója van. A sedannak tradicionális elemei vannak. Az ablak keretébe integrált hátsó ajtók rejtett kilincsét csak az ötajtós változatban találjuk meg. A kifejező és eredeti dizájn a belső térben is megfigyelhető. A műszerfal nem szokványos, a fordulatszámláló analóg, a sebességet és egyéb adatokat a műszerfal digitális kijelzőjén láthatjuk. Nagyon érdekes megoldás a kontrollégők két sorban történő hatos elosztása. A motorkerékpárokra emlékeztet ez a fajta elhelyezés, viszont nem mindenki számára átlátható.

Messziről robusztus benyomást kelt és ezt a benyomást az autó karosszériája be is bizonyítja. A karosszéria kemény, és ettől stabil és biztonságos az autó. A menettulajdonságok jók, kevés hiányzik ahhoz, hogy kategóriájának legjobbja legyen. Még a nagy átmérőjű gumiabroncson futó autók lengéscsillapítása is jó és dicséretet érdemel a vezérlés is. A szolid belső tér kialakítása a jobb átlag közé sorolható. A csomagtér (főként a sedan esetében) átlagon felüli kapacitást nyújt.

Az Aveo motorkínálatát jelentősen kibővítették. Alapja az ezerkétszázas autó 51 vagy 63 kW teljesítménnyel. A gyengébb változat leginkább csak városi vezetésre alkalmas, az erősebb összességében jó dinamikával rendelkezik. A benzines ezernégyszázas 74 kW-os, bár a vezérlés miatt eléggé visszafogott, ráadásul viszonylagosan nagy a fogyasztása is. Dinamikusabb viszont az ezerhatszázas 85 kW-os motor, bár a sofőr talán többet várhatna el tőle. Turbódízeles Aveot is választhatunk, az ezerháromszázas 56, vagy 71 kW teljesítményű lehet. A motornak kedvező üzemanyag fogyasztása van.

Felszereltség

A Chevrolet Aveo nagyon érdekes alapfelszereltséggel büszkélkedhet, melyben hat légzsákot és egyéb szokványos biztonsági elemet találhatunk. Az alap felszereltségben megtalálható a klíma és a hegymeneti elindulássegítő is.

Dizájn

A második generációs Chevrolet Aveo  kinézetre egy eredeti kis autó, saját osztályában bizony figyelemreméltó. Emellett a stílusa nem erőltetett, talán ez csak a műszerfalról állítható. A Hatchback rendelkezik pár szokatlan külső megoldással, míg a sedan klasszikus formát követ.

Fogyasztás

A második Aveo motorháztetője nagyon takarékos turbódízelt is rejthet, bár ez a változat nagyon értékes darabot jelent a használt autó piacon. Ez az eredeti magas árból adódik. Leggyakrabban az erősebb ezerkétszázas Aveoval találkozhatunk, mely kedvezően takarékos és ésszerű a dinamikája is. Az erősebb dízelmotoroknak a kelleténél nagyobb viszont a fogyasztásuk és dinamikájuk elmarad az elvárhatónál.

Vezethetőség

Az Aveo futóműve biztos és jól követi az íveket, bár a kanyarokban levő egyenlőtlenségeknél kicsit billeg. Karosszériájának nagyon kemény a konstrukciója. Dicséretet érdemel a vezérlés jó beállítottsága, ami egészében véve pontos és jó a visszacsatolása is.

Biztonság

A biztonság terén a második Chevrolet Aveo hatalmas lépést tett előre. Míg az első modell nagyon nyugtalanító eredményeket tudott csak felmutatni, az új modell osztályának legtetejére tornázta fel magát. Ezt támasztja alá az egyértelműen kemény karosszéria és az erős biztonsági felszereltség, melynél az alap változat is hat légzsákot tartalmaz.

Gyakorlatiasság

A második generációs Aveo nagyon jó belső teret nyújt utasainak, bár ennek ellenére sem lépi túl osztályára jellemző határokat. Kellemes meglepetést okoz a csomagtér is. A  hatchback változatnak  kedvezőnek mondható 290 literes csomagtere van, a sedan viszont a hihetetlen 503 literével kápráztat el bennünket.

Kényelem

Komfort terén is jelentős javulás következett be az Aveo-nál. Az alacsonyabb menetsebességnél az utasok biztosan értékelik a jó hangszigetelést. Az autó nagyon jól tompítja az egyenlőtlenségeket. Felárért kapható tizenhat colos gumiabroncsokkal is, mely az adott osztályban nem szokványos jelenség.

Üzemeltetési költségek

Az Aveo elérhető áron kapható és ugyanez vonatkozik az alkatrészekre és szervizelésére is. Kiadásainkat emelheti néhány benzinmotoros változat, bár a 63 kW-os ezerkétszázas fogyasztása ésszerű keretek között mozog.06-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000