TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Chevrolet Orlando (2011–napjainkig)

Összesített értékelés:
Előnyök

Kedvező fenntartási költségek

Nagy belső tér

Ledönthető ülések a harmadik sorban

Csendes és takarékos motorok

Pontos vezérlés

Az autóról

Amennyiben elérhető és árban is kedvező egyterű autót keres, amely hét személy szállítására is alkalmas, a Chevrolet Orlando a legjobb megoldás az Ön számára. Az Orlando abból a tanulmányból származik, amelyet az autógyár a 2008-as párizsi autó kiállításon mutatott be. Egy családi autó, amely a praktikusság, rugalmas belső tér és a vonzó crossover dizájn kombinációja. A Chevrolet Orlando ötajtós autó, de már az alapkivitelénél is találhatunk hétüléses verziót. A vásárlók összesen négy felszereltségi fokozatból választhatnak – LS, LT, LT Plus és az LTZ. Az LTZ verzióban például bőrülések, színes kijelzős és magyar menüvel rendelkező beépített navigáció is található. A motorok közül választhatják a benzines 1,8i négyhengerest 104 kW-os teljesítménnyel, vagy az 2,0 VCDi dízel verziót 96 kW-tal, illetve ennek az erősebb változatát, ami már 120 kW-tal rendelkezik. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a dízelmotoroknál felárasan hozzá lehetett jutni még 32 lóerőhöz pluszban. A használtautók között tehát találhat erőteljesebb változatokat is. Nem valamilyen varázslatos tuningról van szó, hanem gyári módosításról, tehát nem kell félnie. A családi egyterű még mindig a gyakrabban keresett járművek közé tartozik. A népes családok ugyanis nemcsak a kedvező fenntartási költségeket értékelik, hanem a magas szintű praktikusságot, ami olyan nagyra becsült tulajdonság, amelyet a klasszikus autóknál, de még a kombi változatoknál sem mindig található meg.

Felszereltség

Már az alapnál gazdag felszereltséget találunk. A karosszéria színére lakkozott lökhárítók és a külső visszapillantó tükrök természetesnek számítanak. De amik biztosan érdeklik: Az alapban bőrborítású kormánykerék, információs kijelző, sok rakodótér, ABS, ESC elektronikus stabilitás ellenőrző rendszer, első légzsákok, oldalsó és függönylégzsákok, ISOFIX, automata klíma levegőszűrővel, nappali világítás, Follow me home funkcióval ellátott fényszórók, tempomat, CD és MP3 lejátszós rádió, hat hangfal, 17" könnyűfém keréktárcsák, stb. A metál fényezésű, esetleg navigációval ellátott modellekhez felárasan lehet hozzájutni.

Dizájn

A családi Chevrolet-ek sosem büszkélkedhettek vonzó dizájnjukkal. Az Orlandonál ez másként van. A kifejező külső a tető alacsony vonalával a crossover kategória autóira emlékeztet. Az elején is érdekes a Chevrolet-re jellemző osztott hűtőrács. Az Orlando oldalról is érdekes: a megszokott sima oldalú karosszériával ellentétben, ennek a modellnek hangsúlyos kétszínű lakkozású sárvédői vannak.

Fogyasztás

Az Orlandot üzemanyag-fogyasztása egyértelműen a szegmens legjobbjai közé sorolja. A motorok járása kulturált és a minőségi összeállítású váltóval kombinálva a benzinmotorok, de elsősorban a dízelek az áltagnál alacsonyabb fogyasztással rendelkeznek, amely 100 km-en kb. hét liter körül mozog. Autópályán nyugodt tempóban akár 5–6 literre is lecsökkenhet, ami valóban kitűnő eredmény.

Vezethetőség

Az egyterű magasságára és súlyára való tekintettel azt mondhatjuk, hogy az Orlando nagyon jó vezetési tulajdonságokkal rendelkezik. A kanyarokban még a viszonylag nagy sebességnél is biztos az úttartása. Kilengései minimálisak és előnyös a kiszámítható vezérlése. Egy családi autónál a vezérlés ilyen remek visszacsatolása kivételes tulajdonság.

Biztonság

A Chevrolet Orlando 2011-ben végezte el az Euro NCAP töréstesztjeit. Masszív karosszériájának köszönhetően maximális pontszámot, ötcsillagos minősítést ért el. Leginkább az első ülésen utazó utasok védelmében tündökölt, ahol hihetetlen 95%-ra teljesített. Nagyon jól szerepelt a gyermekvédelem és a biztonsági felszereltség terén is.

Gyakorlatiasság

A hétüléses változatban a nagy csomagtér a harmadik üléssor miatt jelentősen csökken. Amennyiben azonban lehajtjuk a harmadik üléssort, 454 literes teret alakíthatunk ki. Elegendő helyük lesz az öt fő ülésen utazóknak. Az autó magas szerkezete a beszállást is kényelmesebbé teszi.

Kényelem

A belső térben az utasok mindhárom sorban elegendő helyet találnak, amit valószínűleg valamennyien értékelnek majd. A méretes középső kézifékalagút sem zavaró, mert nem zavarja a térdet. A minőségi ülések előnyösek, mert a hosszú autóút alatt is kényelmet biztosít az utasoknak. Ezzel ellentétben a futómű hangolása és az egyenlőtlenségek kiszűrése nem érdemel dicséretet. A keresztirányú sínek és fekvőrendőrökön áthaladva nem kímél meg a rázkódástól az utastérben. Viszont nagyrészüket éppen a puha és kényelmes ülések csökkentik.

Üzemeltetési költségek

Az egyszerű és bevált műszakiság a viszonylag gazdaságos motorokkal azt jelenti, hogy a Chevrolet Orlando fenntartása anyagilag nem lesz megterhelő. Kevés olyan autó található ma, amely szerkezetileg egyszerűbb, ezért a javítása is egyszerű. Ráadásul viszonylag új autóról van szó, amelynek problémamentesnek kellene lennie.06-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000