TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Ford Fusion (2002–2012)

Összesített értékelés:
Előnyök

Nagy belső tér

Jó vezetési tulajdonságok

Motorok kedvező fogyasztása

Megbízhatóság

Az autóról

A Ford Fusion egy nem tradícionális autó. Technikailag az ötödik generációs Fiestából indul ki,  de kicsit nagyobb és magasabb a karosszériája és magasított fényszórókkal rendelkezik. Emellett az autó még mindig nem tartozik az MPV kategóriába, sem az SUV autók közé. Ezért ennek a specifikus autónak nehéz ellenfelet találni, talán a Nissan Note hasonlítható hozzá. A kiváló üzleti fogások ellenére úgy tűnik, hogy a Fusion megmaradt egy egyedüli projektnek. Az autót ezután a teljesértékű mini-SUV Ford EcoSport váltja majd fel. A Fusion dizájnja a gyártó cég akkori formatervezésének felel meg, az autó konzervatívan és egyszerűen hat. Az előbb említett tulajdonságok, funkcionális jellemzői és csábító ára miatt sok érdeklődőnek megtetszett. Az autó belső teréről már nem mondható el annyi jó, legalábbis a modernizációig, ami 2005-ben következett be. Addig a felhasznált anyagok egyszerűek és csúnyák voltak, az átdolgozás viszont javított a helyzeten. Összességében a belső tér dicséretet érdemel. Praktikus, és az autó méreteihez képest sok a hely, amint azt a csomagtartó 337 literes mérete is bizonyítja. Apró kritikát viszont az ülések érdemelnek, melyeknek kicsit kisebb a méretük és nem túl kényelmesek. Így a Fusion nem éppen alkalmas hosszabb utakra. A nyaralókba való utakat azonban jól telejsíti, és a magasított alváz miatt nem árt neki a rossz minőségű út vagy földút sem.

A Fusion motorilag is dicséretet érdemel. A tervezők kedvezően választottak motort az autó adottságaihoz, ami alacsony fogyasztást és dinamikus vezetést jelent. Alapja az 1.4 59 kW teljesítményű motor, mely a meghajtás szempontjából teljesen elegendő. A nagyobb teljesítményű ezerhatszázas 74 kW-os sokak számára fölösleges lehet. 2007-ben megjelent a 1,25 literes 55 kW-os alap motor, de a használtautó piacon egyértelműen az ezernégyszázas van túlsúlyban. A Fusion-t két turbódízel motorral is gyártották - 1.4 TDCi  50 kW és  1.6 TDCi  66 kW  teljeítménynel. Mindkét motor nagyon takarékos és értékes, a nagyobb teljesítményű változatra nagyon nehezen lehet ráakadni a használtautó piacon.

Felszereltség

A Ford Fusion egy egész jó autó, elfogadható áron, melybe nagyon jól megválasztott motorokat szerelnek. A kedvező ár elérése érdekében helyenként alább kellett a gyártónak adnia. Így alakult, hogy éppen a felszereltségen spóroltak, mely nem túlzottan bőséges. Másfelől a központi zár vagy az első légzsák az alapfelszereltséget képezik. A klíma csak a felszereltség harmadik fokozatában érhető el.

Dizájn

A Ford Fusionnak viszonylagosan egyszerű dizájnja van, melynek nem a szépségével kellett babérokat aratnia a piacon. Inkább az adott tér célszerű kihasználásáról van szó, akinek muatósabb autó kell, annak ott van a kisebb Fiesta. Vele ellentétben a Fusion robusztusabbnak hat, ami egyeseknek szintén tetszetős lehet.

Fogyasztás

A Ford Fusion ritkaságnak számító motorkínálattal kapható, a motorok az autókhoz valóban illenek. Az összes motor esetében a fogyasztás ésszerű keretek között mozog, természetesen legkevesebbet a turbódízelek fogyasztanak. Ezek viszonylag értékesebbek, másfelől viszont nem feltétlenül drágábbak, mint a hozzá hasonló öreg benzines változatok.

Vezethetőség

A Fusion az alvázát a Fiestától örökölte, ami nagyon jó vezetési tulajdonságokat feltételez. Kissé magasított alváza ellenére a Fusion viselkedése valóban példaértékű, az autó készségesen veszi a kanyarokat. Emellett nem szenved kárt a vezetési komfort.

Biztonság

A 2009-es Euro NCAP törésteszteken a Ford Fusion négy csillagot szerzett, ami jónak mondható teljesítmény. A biztonság szintjének emeléséhez hozzájárulnak a jó menetttulajdonságok és az összességében jó vezérlés. A Fusion kicsit robusztusabb, mint a többi kis autó. Biztonsági felszereltsége közepesnek mondható.

Gyakorlatiasság

A Fusion kicsi autó létére nagyon praktikus járgány. Belső tere valóban átlagon felüli, az utasok nem szűkölködnek. A csomagtér helykínálatával mindenkit meglep, mely inkább a kompakt kategóriájára jellemző. A maga 337 literével igazán átlagon felüli. Az autó magassága könnyebbé teszi a beszállást. Félelem nélkül közelíthetjük meg a nyaralókhoz vezető földutakat is.

Kényelem

Az agilis menettulajdonságoknak és kicsit keményebb felfüggesztésnek köszönhetően a Fusion futóműve nagyon jól tudja ellensúlyozni az úthibákat. Az autó ugyan nem a komfort csúcsa, de az utasok elég helyet találnak. A kényelmes érzetet csökkentik az ülések, melyek nem ideálisak a hosszú utakon.

Üzemeltetési költségek

Az alacsony fogyasztás a Fusion egyik pozitív tulajdonsága, mely hozzájárul a kedvező fenntartási költségekhez. Másik oldala az autó jó megbízhatósága, ami azt jelenti, hogy az autótulajdonosnak nem kell gyakori vendégnek lennie a szervízben. És ha már a tulajdonos nem tudja elkerülni a javítóműhelyt, a számla végösszege nem lesz magas, köszönhetően az olcsó alkatrészeknek és javítási költségnek.

Ford Fusion06-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000