TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Nissan Qashqai (2007–napjainkig)

Összesített értékelés:
Előnyök

Gazdag verzió kínálat

Alacsony fogyasztás

Jó belső tér

Kedvező felszereltség

Vezetési komfort

Az autóról

A Nisssan Qashqai az az autó, amely szó szerint megmentette a japán autógyár európai piacát. A jellegtelen modellek után, mint például a Primera vagy az Almera végre a Nissannak sikerült eladási rekordot döntenie. A Qashqai tulajdonképpen a kompakt szegmensben leváltotta az Almerát. Piacra kerülése óta klasszikus hatchback autót a Nissan nem is gyártott. A Qashqai ugyanis egy kicsit atipikus crossover a kompakt kategóriában, egy autó a klasszikus hatchback és a kompakt SUV határán. Tehát magasabb a karosszériája és hasmagassága is. Elsőkerék-meghajtással gyártják a legtöbbet, de gyakran előfordul az összkerék-meghajtású autó is. Az utóbbit inkább értékelik a rögösebb utakon vezető sofőrök.  A Qashqai külalakban is különbözik a többitől, bár itt nem találkozhatunk a klasszikus SUV autókra jellemző nagysággal. Ellenkezőleg, a Qashqai a konzervatívra tervezett karosszériájával eltalálta az átlagos fogyasztók ízlését. Az autóból nem hiányoznak a tetszetős és eredeti részletek, melyek különlegessé teszik a dizájnját. Éppen ezeknek a faktoroknak a kombinációja teszi közkedvelt autóvá azok számára, akik nem szeretik a beskatulyázott autókat. A klasszikus kivitelezésen kívül a 2009-es ráncfelvarrás után gyártott autók meghosszabbított verzió is megjelent. Ez a Qashqai+2 nevet kapta. Így az autó 13,5 cm-rel megnyúlt tengelytávval, és 20 cm-el lett hosszabb. Ez a verzió még több helyet kínál, jól kidolgozott utastérrel, ráadásul itt van még a harmadik üléssor is, így a Qashqai+2 hét utast tud szállítani.

A kompakt Nissan meghajtásáról széles motorkínálat gondoskodik, melyek többsége takarékos. Ez vonatkozik például az alapot képező ezerhatszázasra 84 kW teljesítménnyel, mely annyira nem okoz meglepetést, ugyanakkor dinamikája nem rossz. A benzines kétliteres 104 kW-os már szomjasabb viszont dinamikája nem sokkal jobb. A turbódízeleket kezdetben a 1.5 dCi  78 kW és a 2.0 dCi  110 kW-al képviselték, mindkettő érthetően a Renault gyártásában, amivel a Nissan kooperációban áll. A gyengébb motorok elsőkerék-meghajtásúak, az erősebbek választhatóak 4x4 változatban is. A 2009-es ráncfelvarrással enyhén növekedett az alap benzines teljesítménye 86 kW-ra, míg, a kétliterest lecsökkentették 103-ra. A gyengébb 1.6 dCi turbódízel erősebb lett: 96 kW , melyet a kétlitereshez hasonlóan összkerék-meghajtással is rendelni lehet.

Felszereltség

A Nissan Qashqai iránt érdeklődőket már az alap verziótól nagyon jó felszereltség fogadja. Hat légzsák, ködlámpa, manuális klíma, komplett elektromos felszereltség beleértve a tükrök beállítását és más kellemes lehetőségek. A magasabb fokozatok nagyony magas szintet képviselnek, mint a navigációs rendszer, tempomat vagy a parkoló kamera.

Dizájn

A Nissan Qashqai külalakra egy viszonylag konzervatív autó, mely valami újat is nyújt. Elegáns, higgadt megjelenése nem öregszik. Az autó azoknak fog tetszeni, akik kicsit másabb autót szeretnének, de mégsem akarnak nagy feltűnést kelteni.

Fogyasztás

A benzines kétliteres kivételével a  Qashqai összes modellje nagyon kedvező fogyasztást produkál. Még az alapot képező ezerhatszázas motor is takarékos. A dízelmotorok jelentősen kevesebbet fogyasztanak. Megörvendeztet az a tény is, hogy a klasszikus, megegyező méretű hatchbackkal szemben is csak enyhén növekszik az autó szomja.

Vezethetőség

A Nissan Qashqai alapjában véve egy egyszerű autó. A futómű megbízható, bár az alkulkormányozottság elég hamar beáll. Az elsőkerék-meghajtású verzióknál azzal kell számolnunk, hogy az alulkormányozottság jelentősebb mértékű lesz, és az autó magasabb karosszériájának köszönhetően kicsit másabb lesz a kormányozhatósága. Az összkerék-meghajtású változatok viszont még rosszabb körülmények között is jobban megtartják a sofőrt.

Biztonság

Az Euro NCAP törésteszteken a Nissan Qashqai maximális öt csillagot szerzett, 2007-ben. Az autónak kemény konstrukciója van. Nagyon jó továbbá a biztonsági felszereltsége is, az első és oldalsó légzsákokon kívül van függönylégzsákja is. Nagyobb biztonságot nyújt az összkerék-meghajtású autó.

Gyakorlatiasság

A kompakt osztályban a Qashqai egy nagyon praktikus autó, köszönhetően magasabb szerkezetének és az utastérben is több helyet kínál. A csomagtartója 410 literes, ami nagyon jónak mondható. Választási lehetőséget nyújt a hétszemélyes hosszabbított változat, mely még több helyet kínál. Ennek a csomagtartója 450 literes.

Kényelem

Az autó magasabb szerkezete nem csak azért van, hogy megkönnyítse a nehezebb terepen való közlekedést, de azért is, hogy az utasoknak elegendő helyük legyen. A futómű jól kiszűri az úthibákat, a hangszigetelés viszont lehetne jobb is.

Üzemeltetési költségek

A Qashqai egy vizsonylag megbízható autó csak néhány alkatrész ára lehet magasabb a konkurenciánál. Szinte minden motor takarékos, főleg a dízelmotoroké, ezért a kiadásokat ésszerű keretek között tartja.

Nissan Qashqai

További gépjárművek


06-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000