TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Opel Corsa D (2006–napjainkig)

Összesített értékelés:
Előnyök

Jó vezetési tulajdonságok

Takarékos turbódízelek

Megbízhatóság

Kényelmes ülések

Az autóról

Az Opel Corsa negyedik generációja az olasz Fiattal közösen kifejlesztett műszaki alapokon nyugszik. A D betűvel jelölt generáció szokatlanul vonzó dizájnjával tűnik ki. Valószínűleg ennek köszönhetően tart ki ennek a generációnak a gyártása 2006-tól napjainkig. Hasonlóképpen, mint a műszakilag rokon Fiat Punto a gazdasági válságnak is van szerepe abban, hogy az új modellek fejlesztésének költségvetését megnyirbálta. odobne ako u technicky spriazneného Fiatu Punto napokon svoj podiel viny nesie aj ekonomická kríza, ktorá zosekala rozpočty na vývoj nových modelov. Mindkét modell egyre méltóságteljesebbé válik a korral, és a vásárlók – még ha régebbi használt autót is vettek – azzal a jóleső érzéssel használhatják, hogy az autó aktuális generációjának egyik darabja került a birtokukba. A D Corsa esetében rendkívül kiegyensúlyozott autóról beszélhetünk, jelentős hiányosságok és gyengeségek nélkül. A szép dizájnt már említettük, bár a negatívuma is van: hátrafelé kicsit rosszabb a kilátás az autóból. A belső tér megnyerő és kellemes kialakítású, összességében minőségi alapanyagok felhasználásával készült. Egy újabb apró hiányosság jelentkezik itt is: kisebb a helykínálat a hátsó üléseknél, ami az előző generációkra nem volt jellemző. Habár az autó méretei megnőttek, a csomagtér csak enyhén, 285 literesre növekedett az előzőhöz képest.                                                                                                                    

Ismét nagyon jók az autó vezetési tulajdonságai és nem szenved kárt a menetkomfort sem. A sportos vezetési stílus kedvelőinek a gyors OPC kivitelt ajánljuk, amely valóban dinamikus élményeket biztosít. A pozitívumoknál kell említenünk a pontos váltást és a jó fékeket. A motorkínálat nagyon hasonló az előzőhöz. Az egyliteres háromhengeres 44 kW-os, később 48 kW-os teljesítményű alap motor valóban kevés a Corsának. Az 1200-as motor, mely teljesítményét tekintve 59 kW-os, és a modernizáció után 63 kW-os lett, már lényegesen jobb, bár még ettől sem lehet semmilyen dinamikus vadságot elvárni. A vezetők többségét viszont kielégíti, és ha az autót nem hosszú utakra használják, teljes mértékben elegendő. Az 1400-as nem hoz sokkal nagyobb teljesítményt, másrészt a fogyasztása sem nagyobb jelentősen, tehát 66 kW-jával az arany középutat jelenti. 2009-ben megnövelték az 1400-as teljesítményét 74 kW-ra. A következő szint már az elég erős 1,6 literes Turbo motor 110 kW-os teljesítménnyel. Ez már valóban nagyon jó dinamikát nyújt, miközben üzemanyag-fogyasztása is jó marad. Ezt követi az OPC verzió, amely 141 kW-jának köszönhetően igazi sportos vezetést tesz lehetővé, és ennek megfelelő a futóműbeállítása is. Lényegében a dízelmotorok kínálata is gazdag, a különböző teljesítményfokozatú 1.3 CDTi és 1.7 CDTi motorok sorolhatók ide. Mindegyikükre vonatkozik, hogy takarékosak. Gazdaságossági és élettartam szempontjából jobb a kisebb egységek választása, mert ezek nem terhelik meg annyira az első tengelyt.  Az 1300-as teljesítménye 55 vagy 66 kW, 2009-től pedig az erősebb kivitel teljesítménye 70 kW-ra növekedett. Az erősebb verzió teljes mértékben megfelelő, és emellett minimális fogyasztásával is megörvendeztet. Az 1700-as kezdetben 92 teljesítményű volt, majd a modernizáció után 96 kW-ot kapott.

Felszereltség

A kisautók nem igazán dicsekedhetnek magas szintű felszereltséggel, de a négyes Corsa a jobban felszerelt autók közé tartozik. Bár az alapfelszereltségűekben túl sok elem nem található, de a piacon nincs hiány jobb felszereltségű autókból.

Dizájn

Az Opel Corsa negyedik generációja rendkívül tetszetős autó, melynek külseje ráadásul nem öregszik túlzottan. Az utasok is jól fogják érezni magukat a szép és hasznosan kialakított belső térben. A háromajtós kivitel vonzóbban néz ki, ám kevésbé praktikus. Az OPC modell külsejét tekintve is sportosabb.

Fogyasztás

A Corsa motorházteteje alatt általában kellemesen takarékos motorokat találunk, semelyikről sem mondhatjuk azt, hogy a fogyasztása aránytalanul magas volna. A turbódízelek ráadásul valósággal kitűnnek alacsony fogyasztásukkal, csak nagyon kevés takarékosabb autót találunk a piacon, mint a 1.3 CDTi motorral ellátott Corsa.

Vezethetőség

A D Corsa ismét kiemelkedik kitűnő vezetési tulajdonságaival, amelyekkel többévesen is kategóriájának csúcsához tartozik. Emellett a felfüggesztés komfortja is nagyon jó, a kanyarokban a kilengés minimalizált és példás az úttartása. A vezérlés is egészen megbízható visszajelzést ad. Az Opelnél ennek letéteményese az OPC kivitel, amely a legsportosabb vezetési igényeket is kielégíti.

Biztonság

Az Opel Corsa negyedik generációja az Euro NCAP töréstesztjein megjelenésének évében teljes pontszámmal, vagyis ötcsillagos eredménnyel végzett. A biztonsági felszereltség csak éppen hogy átlagfeletti és az autó létrejötti idejének megfelelő.

Gyakorlatiasság

A negyedik Corsa kategóriájában az átlagon felül tágas autók közé tartozik, ezt a csomagtér 285 literes nagysága is igazolja. A hátsó üléseknél kissé kevés a hely a láb számára, de egyébként minden a kategória megszokott keretein belül van. 

Kényelem

Bár a Corsának nagyon jó, szinte sportos vezetési tulajdonságai vannak, ennek ellenére a menetkomfort sem szenved kárt. Mi több, a belső tér ergonómiailag és helykihasználtság szempontjából nagyon ügyesen van megtervezve, például a gyújtáskapcsoló magasabban helyezkedik el, így a kulcs és az esetleges kulcstartó nem zavarja a térdet. A középkonzolt hasonlóképpen áthelyezték. Viszont a hátsó ülésen utazók csak áltagos helyre számíthatnak.

Üzemeltetési költségek

A negyedik Corsa talán kissé magán viseli a márka hátrányos megítélését, de a valóságban átlagon felül megbízható. Ráadásul a pótalkatrészek, és a javítások sem indokolatlanul drágák és a fogyasztás is ésszerű keretek között mozog, ami összességében pozitívan befolyásolja a fenntartási költségeket.

Opel Corsa06-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000