TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Opel Zafira Tourer (2011–napjainkig)

Összesített értékelés:
Előnyök

Attraktív dizájn

Kedvező belső helykínálat

Széles motorkínálat

A belső tér jó variálhatósága

Kényelmes ülések

Jó vezetési tulajdonságok

Az autóról

2011-ben az Opel bemutatta a közkedvelt kompakt MPV Zafira harmadik generációját. Ezúttal valóban nagy változások következtek be az előző verzióhoz képest. A Zafira ugyanis koncepciójával jóval magasabbra tört, mint a meglévő modellek. Jó oka volt erre, hiszen a második generáció kisebb és olcsóbb alternatíva maradt és a kis MPV Meriva is időközben megnőtt. Tehát az Zafira másra fókuszált. Ezért is kapott még egy jelzőt a nevéhez: Tourer. A kompakt MPV autók között így a Zafira szinte prémium kategóriásnak hat és helyenként még a nagy MPV-kel is szembeszállhat, mint például a Ford S-Max.

A Zafira Tourer nagyon attraktív autó – követi az aktuális trendet, melyet az autógyár képvisel. A kerek és hatalmas alakokat ötvözik az érdekes élek. A zafira valóban mutatós és dinamikus autó, hasonló adottságokkal rendelkező autót nehezen találunk. Az autó külsejének dizájnja meglátszik az utastérben is.mely a kompakt Astra hatchbackből származik. A felhasznált anyagok igazán minőségiek és ugyanez vonatkozik a kidolgozásra is. A Zafira összességében megnőtt, így az utastérben több lett a hely, mint az előző generációkban. Egész sor modern elem is helyet kapott, melyek az autót ismét egy kategóriával feljebb sorolják. Érdekes továbbá a nagy panoráma szélvédő, mely megkönnyíti a jelzőlámpára való rálátást. Az ablakot ráadásul le lehet takarni egy kis redőnnyel, mely a hagyományos napellenzőket is tartalmazza. Sajnos nincs benne világítás, az és az első ülések mögött helyezkednek el. Jelentősen gazdagabb lehet a technikai felszereltség is. Az Opel Zafira Tourer továbbra is nagy hangsúlyt fektet a belső tér variabilitására. A Flex7 rendszer lehetővé teszi a harmadik sor üléseinek összecsukását. Itt vannak még az új, külön-külön tolható ülések is a második sorban. Az ülések majdhogynem teljes értékűek, a szélén ülő utasok közelebb kerültek az ajtókhoz, de helyből még így is elég jut. A középső ülések karfává alakíthatók és a szélső ülések kissé középre tolhatók. Így valóban kényelmes elhelyezést kaphatunk. A hátsó ülések könnyen megközelíthetőek. Ismét jól elférnek még a felnőttek is, de inkább csak rövidebb utakon. A gyerekeknek még hosszabb utakon is kényelmesek lesznek a hátsó sor ülései. Az egész autó méreteinek növekedésével megnőtt a csomagtartó mérete is. Az ötszemélyes változatban hatalmas 710 literes a csomagtér, a hátsó ülések ledöntésével a Zafirába 1860 liternyi csomag is elfér. A harmadik sor üléseinek használatával viszont csak szimbolikus csomagtér alakítható ki.

A motorkínálat palettája ismét nagyon gazdag. Jelentős technikai előrelépés történt. Alapban a benzines ezernyolcszázas található 85 vagy 103 kW teljesítménnyel. De az Opel előnyben részesíti a modernebb turbómotoros 1.4 Turbo-t 88 és 103 kW teljesítménnyel – az atmoszférikus motor azok számára marad kínálatban, akik a turbófeltöltőben nem bíznak. Az erősebb turbómotor LPG üzemanyaggal is működhet. A turbófeltöltős ezerhatszázas 110 kw-os CNG üzemanyagra működő modellt az előző generációból vették át. Erősebb benzines változata 125 és 149 kW teljesítménnyel is bírhat.

A dízelmotorok alappillére a kétliteres motor. A CDTi egy turbóval 81,96 és 121 kW teljesítményt nyújt. Etek fölött áll még a CDTI Biturbo 143 kW teljesítménnyel. 2013-től új dízelmotor került a kínálatba, az 1.6 CDTI 100 kW-al.

Felszereltség

A Zafira Tourer alapfelszereltsége is nagyon gazdag. Ráadásul a jobb modellekben valóban mindenféle extrát megtalálhatunk. Megtalálható például az adaptív tempomat, az automata funkciós bi-xenon fényszórók és sok más is.

Dizájn

Az Opel Zafira Tourer nagyon szép dizájnt kapott. Követi az autógyár aktuális lekerekített, masszív formáit és érdekes élek keverékét ötvöző dizájnját. A Zafira valóban attraktívan és dinamikusan hat, hasonló kedvező tulajdonságokkal bíró autót nehezen találunk a piacon. A külső dizájnt követi a belső kialakítás is, mely az Astra kompakt hatchbackjéből ered. A felhasznált anyagok minőségiek és ugyanez vonatkozik a feldolgozásukra is.

Fogyasztás

A Zafirát széles motorkínálattal gyártják. Az érdeklődők még CNG vagy LPG üzemanyagra működő autókból is választhatnak. Ezekre azonban nehéz a piacon rátalálni. A Zafira erős és takarékos turbódízelekkel is hívogat – öt literes fogyasztást, - mint a kisebb hatchbackeknél - ne várjunk el, mivel a Zafira nagy és nehéz. Ennek ellenére osztályában alacsony fogyasztással bír. Ugyanez vonatkozik a benzines turbófeltültős motorokra is, melyek ugyan kicsit többet fogyasztanak, viszont fürgék.

Vezethetőség

Az Opel Zafira vezetési tulajdonságai osztályában az élmezőnybe sorolták. Ez alól nem kivétel a harmadik generáció sem, mely a Tourer elnevezést kapta. Ez még súlyának növekedése ellenére is igaz. A kezelhetősége jó, a futómű nagyon biztos és a hozzáfizethető Flex Ride segítségével még kedvezőbb.

Biztonság

Az Opel Zafira Tourer 2011-ben ment át az Euro NCAP törésteszteken ahol öt csillagot szerzett. Ezért a gazdag biztonsági felszereltség és az autó robusztus konstrukciója is felelős.

Gyakorlatiasság

Az Opel Zafira Tourer ismét nagy lépést tett előre, már ami a használahtóságot illeti. A Flex7 rendszernek köszönhetően az ülések összecsukhatóak. Itt vannak még a külön-külön eltolható ülések a második sorban. Mind a három ülés szinte teljes értékű. A középső ülés ráadásul a kartámlával megváltoztatható és a szélső üléseket kicsit középre tolhatjuk, amivel kényelmes elhelyezést kaphatunk. A hátsó ülések könnyen megközelíthetőek. Itt jól elférnek még a felnőttek is, de inkább csak rövidebb utakon. Az ötszemélyes változatban hatalmas 710 literes a csomagtér, a hátsó ülések ledöntésével a Zafirába 1860 liternyi csomag is elfér. A harmadik sor üléseinek használatával viszont csak szimbolikus csomagtér alakítható ki.

Kényelem

A Flex Ride futóműnek köszönhetően a Zafirát vezetési tulajdonságai a kompakt MPV kategóriában ismét a csúcsra emelik. De ennélkül a hozzáfizethető extra nélkül is nagyon jól kiszűri az úthibákat. A kényelmehez hozzájárul a kényelmes utastér is a sok parktikus elemével és kényelmes üléseivel.

Üzemeltetési költségek

A Zafira fenntartási költségei ésszerű keretek között mozognak. A fogyasztása átlagos és javítási költségei sem térnek el az átlagostól.

Opel Zafira Tourer



06-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000