TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Peugeot 407 (2004–2011)

Összesített értékelés:
Előnyök

Attraktív dizájn

Takarékos turbódízelek

Kényelmes ülések

Komfortos felfüggesztés

Kedvező vételár

Az autóról

A Peugeot 407 2004-ben felváltotta a 406 modellt. Az újdonságon túl a legfőbb vonzereje az attraktív dizájnja lett, amely máig vonzónak hat. A Peugeot kissé meglepő módon tett engedményeket a középkategórián belül a belső tér tágasságát illetően. Habár lakályos benyomást kelt, amire ráerősít a minőségi anyagok használata és a kényelmes ülések, a hellyel azért csínján bántak. Főleg a hátsó üléseken maradt kevés hely a fej felett, a magas növésűeknek itt nehézségeik lehetnek. Azonban kimondottan a helyhiány miatt az utasok nem fognak szenvedni. Ez azonban nem biztos, hogy a csomagtérre is érvényes, ugyanis a négyszázhetes csomagtartója szerényebb. A sedan csomagtere akkora térfogattal rendelkezik, amennyit a megnevezésének száma – vagyis 407 literes. A lényegesen közkedveltebb kombi javít ezen az értéken, de nem jelentősen, 448 literével az adott kategória átlagos értékét hozza. Másrészt ez a tulajdonosok egész sorának elegendő érték. A formailag nagyon vonzó kupé tisztességes 400 liter befogadására képes, vagyis csak kevéssel kisebb, mint a sedané. Ezeknél a változatoknál számítani kell a csomagtérhez való korlátozott hozzáférésre.

A 407-es csomagtartója alatt egész sor hajtómű megjelent meg, melyek között egyértelműen a rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztású turbódízelek vannak túlsúlyban. A leggazdaságosabb alapot a 80 kW-os 1.6 HDI egységek jelentik, amelyek az autó meghajtására teljes mértékben elegendőek, azonban összességében kevésbé megbízhatóak, mint nagyobb és erősebb társaik. Ezért jobb a bevált 2.0 HDI turbódízellel ellátott autót keresni, amelyet kezdetben 100 kW-tal, később pedig megnövelt 103 kW, majd az utolsó évben 110 kW teljesítménnyel láttak el. A kupéban 2009-től kétliteres, 120 kW-os HDI motor van. A 2.2 HDI erősebb turbódízel 125 kW teljesítményt kapott, majd a 2008-as modernizáció után ez 120 kW-ra csökkent. A legerősebb és drágább is a hathengeres 2.7 HDI turbódízel 150 kW-tal, majd élete alkonyán a kupé még erősebb, háromliteres hathengeres motor kapott 177 kW teljesítménnyel. A benzinmotorok kevésbé megszokottak és keresettek, a kínálat a 85 (a második gyártási évtől) 92 kW-os 1,8 literes atmoszferikus motorral kezdődik. Ez is elegendő, de dinamika szempontjából jobb egy kicsit feljebb célozni, legalább a kétliteresre, amelyet fokozatosan bővülő teljesítményverziókkal kínáltak 100, majd a gyártás második évétől 103 kW-tal. A 2,2 literes motornál is már a gyártás második évében megemelkedett a teljesítmény, 116 kW-ról 120 kW-ra. Benzines kivitelből is található hathengeres, melynek teljesítménye 155 kW, de összehasonlítva a turbódízellel nem kápráztat el, így egyértelmű, hogy ez a magasabb fogyasztású hajtómű csak azokat érdekli, akik a nyugodtabb közlekedést szeretik.

Felszereltség

A Peugeot 407-ben nagyrészt megfelelő felszereltséget találunk, ami terjedelmét tekintve enyhén átlagfeletti az autó keletkezési idejéhez képest. Ez abból adódik, hogy az autó valóban a kényelemre irányul, klíma, elektromos ablakemelők vagy centrálzár nem hiányozhat belőle. A Peugeot további kényelmi elemeket is kínált, tehát nincs hiány a piacon a valóban jó felszereltséggel rendelkező példányokból sem.

Dizájn

A Peugeot 407 az aktív életszakaszában a középkategória legvonzóbb külsejű autói közé tartozott, és máig a dizájnja teszi vonzóvá a vásárlók körében. Persze nem mindenki számára tetszetős az akkori Peugeot-ra jellemző nagy hűtőmaszk, de egészében véve a 407 nagyon jól sikerült darab. Ez sedanra és a kombi SW-re is érvényes, illetve az attraktív kupé megérdemelne egy külön fejezetet.

Fogyasztás

A 407 motorházteteje alatti turbódízel motorok palettája rendkívül gazdaságos, tehát a HDI egységekkel kombinált modell a takarékos vezetők keresett választása. A motorok fogyasztása arányosan növekszik a térfogatukkal, de a hathengeres HDI is kellemesen takarékos. Tulajdonképpen az általános benzinmotorok sem túlságosan szomjasak, csak a 2,2 literesnek és főleg a háromliteres hathengeresnek vannak magasabb igényei.

Vezethetőség

Peugeot 407 komfortosan hangolt autó és vezetési tulajdonságai ennek többé-kevésbé megfelelnek. Úttartása inkább átlagos, de az alulkormányzottság viszonylag korán jelentkezik, főként a turbódízeleknél. A vezérlés sem méltó a dicséretre, ahol gyakorlatilag hiányzik a visszajelzés, így a sofőrnek nincs sok elképzelése arról, hogy mi történik az első kerekekkel. Ez nyugodtabb vezetésre ítéli az autót.

Biztonság

2004-ben a Peugeot 407 az Euro NCAP töréstesztjein teljes pontszámot, vagyis ötcsillagos értékelést ért el, és máig a nagyon biztonságos autók közé tartozik. Ez a merev váznak köszönhető, és paradox módon egészében véve az autó erős szerkezetéhez a kisebb belső tér is hozzájárul. Jó a biztonsági felszereltsége is. Ráadásul a 407-es nem ösztönzi dinamikus és kockázatos vezetésre a sofőrjét.

Gyakorlatiasság

A középkategóriában biztosan találunk praktikusabb autókat a Peugeot 407-nél. Amennyiben bizonyos mértékű praktikusságra is igény van, jobb választás a kombi változat, de még ennél sem valami óriási a csomagtér térfogata (448 liter). A sedan és a kupé csomagtartója még kisebb: 407 és 400 literes, ráadásul a kis bemeneti nyílás korlátozza a használhatóságot.

Kényelem

Peugeot 407 példás menetkomforttal rendelkező autó, a kátyús utakat is nagyvonalúan kiegyenlíti. Az utasok értékelhetik a kényelmes és méretes üléseket, a kellemesen használt alapanyagokat és az autó jó akusztikáját is. Az összhatást csak a szűkösebb belső tér rontja kicsit.

Üzemeltetési költségek

Habár a Peugeot 407 nem tartozik kategóriájának legmegbízhatóbb autói közé, amennyiben nem találkozik a kormánykar szokatlan, de kissé drága meghibásodásával, összességében a fenntartási költségei kedvezőek. Ez elsősorban utángyártott pótalkatrészek jól elérhető, széles kínálatának és a kiterjedt szervizszolgáltatásoknak köszönhető. Érthető módon a turbódízelek sok pénzt tudnak spórolni az üzemanyagon.

Peugeot 40706-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000