TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Renault Clio (2012–napjainkig)

Összesített értékelés:
Előnyök

Gazdaságos és megbízható motorok

Alacsony vételár és fenntartási költségek

Menetkomfort

Ötéves garancia

Nagyon jó vezetési tulajdonságok

Az autóról

A Renault Clio 1990-ben jelent meg először a személyautók piacán. A városi családi kisautó a Renault 5-öt váltotta fel, és szinte azonnal népes rajongótáborra talált. Az első generációja három- és ötajtós hatchback-ként került a kínálatba. A második generációval jelent meg a háromterű sedan, a Thalia is és a harmadikban a praktikus kombival, a Clio Grandtourral bővült a kör. A Clio negyedik generációja 2012-ben jelent meg a piacon. Kezdetben csak ötajtós hatchbackként értékesítették, később jelent meg a népszerű és nagyon keresett kombi, Grandtour megnevezéssel. A Cliot Flinsben (Franciaország) és a törökországi Bursában gyártják. A harmadik generációhoz képes megnövekedett a tengelytáv, az autó is hosszabb és szélesebb lett. Ennek köszönhetően még több helyet biztosít az utasoknak és a csomagoknak, mint a népszerű francia modell harmadik generációja. A Clio IV három felszereltségi fokozatban érhető el: az Authentique, Expression vagy a Dynamique verzióban. Érdekesek az egyes megbízható és nagyon takarékos motorok. Választhatja a kimondottan városi 0.9 Tce-t 66 kW-os teljesítménnyel, vagy az 1.2-es 16V. Népszerűnek számít az 55 kW-os teljesítményű 1.5 dCi és az erőteljesebb verziója, a 66 kW-os dízelmotor is. Az alacsony vételár vitathatatlanul az előnyeihez tartozik. Az előző generációhoz képest ez az újdonság olcsóbb, amit a kevésbé motivált érdeklődők is értékelnek. A csúcsverziója a Clio R.S., amely nemcsak erőteljes, több mint 200 lóerős motorral rendelkezik, hanem a vezethetősége is kitűnő. Ez a kocsi játszva lehagyja a messze sportosabb és erősebb autókat. És ez kétségtelen bizonytéka a Clio kvalitásainak, de nemcsak a Clioéinak...

Felszereltség

A felszereltségben található ESP, ABS, első és oldalsó légzsákok, továbbá tempomat, LED-es nappali világítás, elektromos első-ablakemelő, manuális klíma, Media Nav (autórádió, navigáció, bluetooth), Bass Reflex hangfalak, hands-free készlet és például bőrborítású kormány. Az egyes felszereltségi változatoknál található metál fényezés, tolatóradar, automata klíma, fény- és esőszenzor és sok más érdekes elem, amelyek kellemesebbé teszik a városi és a városon kívüli utazást egyaránt.

Dizájn

Van, akinek az előző generációk tetszettek, és van, akinek a mostani tetszik jobban. Az tény, hogy a jelenlegi Clio részben elvesztette vadságát. Ez elsősorban a csúcsmodellen az R.S.-en látszik, amely első pillantásra nem tűnik olyan agresszívnek, mint az előző. Másrészt a Clio negyedik generációjának dizájnja teljesen egyedi, és nem történhet meg, hogy összetévesztik más autóval. Az attraktív, nagy első fényszórók a nagy márkajellel középen, a domború sárvédők maguk az elegancia. Ez a dizájn valószínűleg a hölgyeknek jobban tetszik, de férfiak sem vetik meg. Még akkor is, ha az ő számukra a Clio R.S. lesz a legjobb választás. A hatchback és a kombi dizájnját kiemelik a 16"-os könnyűfém keréktárcsák

Fogyasztás

Az összes motor, a benzinesek és a gázolajosak is, a legtakarékosabbak közé tartozik a személyautók piacán. Az autó alacsony tömegének köszönhetően az elvárhatónál több mint elfogadható a kombinált fogyasztás, ami négy és hét liter között mozog. És ez már elgondolkodtató. Nem gondolja?

Vezethetőség

Bár a Clio viszonylag könnyű motorral rendelkezik, ez a tulajdonsága egyáltalán nem válik kárára. Ép ellenkezőleg. Az új Clio nem hajlamos az alulkormányzottságra. Télen és rosszabb körülmények között azt mondhatjuk, hogy inkább túlvezérelt. A kanyarokban nagyon biztos hatású és magasabb sebességnél is problémamentes az úttartása. Hát még a csúcs Clio R.S., amely nemcsak a szemnek jelent gyönyörűséget, hanem vezetési tulajdonságait illetően is megörvendeztet. Csak nagyon kevés kis sport hatchback tudja megközelíteni ezeket a tulajdonságokat.

Biztonság

Renault Clio az Euro NCAP töréstesztjein biztonsággal átment. Az akkori legmagasabb ötcsillagos eredmény magáért beszél. A legtöbb pontot az új modell a felnőtt- és gyermekbiztonság területén kapta. De nem marad el a Clio átlagon felüli alapfelszereltségéhez tartozó biztonsági elemek eredménye sem. Ezen a területen a Clio 99%-ot ért el, ami kategóriájának csúcsára helyezi őt! Ha mind a négy értékelési kategóriát figyelembe vesszük, a Clio csak nehezen talál a saját szegmensében vetélytársat.

Gyakorlatiasság

Az autó belsejében négy utas számára elegendő hely van. Előnyt jelent a legkülönbözőbb rakodóterek elegendő mennyisége. A nagy kesztyűtartó is örvendetes. A csomagtér viszont a versenytársakkal összehasonlítva csak átlagosnak nevezhető. Sem a klasszikus hatchback, sem a kombi nem hasonlítható a Seat Ibiza vagy a Škoda Fabia csomagteréhez. Persze így sem lesz probléma a szabadsághoz vagy családi kiránduláshoz legszükségesebb csomagok elszállításával. A csomagok számára végeredményben 443 liternyi hely van, és a kombi esetében 150 literrel több. A hátsó ülések ledöntésével ráadásul gyakorlatilag egy egyenes rakfelület keletkezik.

Kényelem

A francia autók kiváltsága a kényelmesen kialakított ülések. És nemcsak a barátságos belső tér, hanem elsősorban a remek futóműbeállítás teszi ezt a kis franciát nagyon kényelmes autóvá a városi és a városon kívüli használatra egyaránt. A lengéscsillapítók és rugók elnyelik az út egyenetlenségeit. A belső térben a legalapvetőbb kényelmi felszereltségi elemek is megtalálhatók, amelyek tovább fokozzák az utazás kényelmét. Nyáron például nagyon hasznos a manuális vagy automata klíma. Télen pedig az első ülések ülésfűtése, amely szintén megtalálható néhány modellben.

Üzemeltetési költségek

Az új Clio csak rövid ideje található meg az autópiacon. Nagy előny, hogy ha használtan veszi meg, még néhány éves szerviz és javítási garancia is jár hozzá. A Clio megbízható és elsősorban takarékos motorokkal rendelkezik. Ne számítson semmilyen nagy viharra a pénztárcájában. Minden nagyobb városban megtalálható a francia gyártó márkaszervize elegendő pótalkatrésszel. A kategóriában ezek is a legolcsóbbak közé tartoznak. Amennyiben az egyliteres verziót választja, a kötelező és a Casco biztosítás alacsony árával is meghálálja magát.

Renault Clio06-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000