TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Renault Thalia (2008–napjainkig)

Összesített értékelés:
Előnyök

Légies belső tér

Hatalmas csomagtartó

Alacsony árak

Vezetési komfort

Az autóról

A francia autógyár palettáján a Ranault Thalia alacsonyköltségvetésű autó szerepét kapta, mely az igénytelen, elegendő belső teret kedvelő közönséget hivatott kiszolgálni. A sedan Thalia már régóta a piac legolcsóbb autója, ami pozitívan érzékelhető a használtautó piaci árain. Nagyon fiatal autókat nagyon jó áron lehet kapni. A Thalia még a kisebb és technikailag hasonló hatchback Clio-nál is sokkal olcsóbb. Bár azzal a hasonló technológiával kapcsolatban nem is olyan egyszerű a helyzet. A Thalia 2008-tól gyártja a második generációt – tehát technikailag az előzőből indul ki – és igazi testvére volt az akkori Clionak. Ezért nem csodálkozunk az alacsony áron, de a Thalia öregebb és bevált technológiát használ.

Ez elsősorban az autó jó megbízhatóságán látszik. Nem kell félnünk a gyártó cég nem éppen jó hírétől. Végül is egy egyszerű, gyakran alapfelszereltséget tartalmazó autón nincs is minek elromlania. Az autó olcsó eredetét egyértelműen fel lehet ismerni. A felhasznált anagok és azok feldolgozása megfelelnek az árnak. A Thalia tulajdonosainak el kell majd viselniük a zörejeket, melyeket a belső térben gyakran hallanak.

Ami a Thalia motorjait illeti, a motorháztető alatt leggyakrabban az alapként szolgáló 1,2 literes 55 kW teljesítményű motort találjuk. Meglepően rugalmas és élénk, de nem számolhatunk őrületes dinamikával, ami ráadásul az autó terhelésével még jelentősen rosszabbodik. Erősebb 1,4 literes motorra vagy 1,6 literesre azomban valóban nem egyszerű ráakadni. Nagyon értékes a turbódízel 1.5 dCi 47 kW teljesítménnyel, mely megint csak nem kápráztat el dinamikájával, viszont csodálatra méltó a fogyasztása.

Felszereltség

A Renault Thalia felszereltsége valóban alapszintű. Csak két légzsákot találunk, bár a használtautó piacon ritkán ráakadhatunk klímát tartalmazó darabra is. Többet nem is várhatunk el a Thaliától. A szervokormány is csak a felszereltség második fokozatában kérhető.

Dizájn

A Renault Thalia egy kis sedan, melynél a tervezők még mindig harcolnak a hátsó rész kialakításával. Míg ez az első generáció esetében nem sikerült jól a kinézetében független Cliotól, a második generáció ebből a szempontból sokkal jobb helyzetben van. A megvásárolható kis sedanok közül az egyik legelegánsabb darab. De az autótól egy átlagos külalaknál jobbat nem várhatunk el.

Fogyasztás

A szerkezetileg egyszerű Thalia a maga relatívan nagy karosszériájának ellenére egészen könnyű autó. Így a motoroknak nincs mivel kínlódniuk. Az ellenőrzött motoroknak kedvező a fogyasztása. Ebből a szemszögből legjobb választás a turbódízel, melyet viszont ritkán találni a piacon.

Vezethetőség

A keskeny sedan futóművétől, - melyet a második Cliotól örökölt -, nem várhatunk el különösebben sportos vezetési élményt. A menettulajdonságok itt inkább átlagon aluliak. Másrészről a gyengébb motorral rendelkező autóból a sofőr csak nagyon ritkán tudja kihozni az autó maximális teljesítményét.

Biztonság

A Thalia technikailag a második Renault Cliotól származik, bár több kedvező átalakítás is történt rajta. Az autó biztonságossága még így is csak átlagosnak mondható – a felszereltség csak a legfontosabbakat tartalmazza – mint a két első légzsákot. Az autó struktúrája sem a legszilárdabb. Az Euro NCAP törésteszteken a Thalia nem esett át.

Gyakorlatiasság

A Thalia nagy előnye a praktikusság. A belső tér ugyan kicsit szűkös és a hátul ülő három utasnak nagyobb áldozatkészségre van szüksége, de hosszanti irányban mindig több a hely. Nagy a csomagtartó, a maga 508 literével. Az ülések előre döntésével csak egy alacsony tér keletkezik.

Kényelem

A Thalia futóműve valóban kellemesre van hangolva, még ha a menettulajdonságai nem is tartoznak az előnyei közé. Az utasoknak meglepően sok hely jut. Az összbenyomást a felhasznált anyagok minősége rontja, melyek furcsa hangot adnak ki. Magasabb lehet a menetzaj is.

Üzemeltetési költségek

A Thalia egy nagyon olcsó autó, melyet szintén nagyon olcsón tarthatunk fenn. A már letesztelt alaptechnika nem romlik. Az alkatrészek olcsóak és ez vonatkozik a javítási költségekre is. Az üzemanyagköltségek is kedvezően alacsonyak.06-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000