TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Suzuki Swift (2000–2004)

Összesített értékelés:
Előnyök

Alacsony árak

Megbízhatóság

Alacsony fogyasztás

Egyszerű konstrukció

Az autóról

A Suzuki Swift kétségtelenül a legközkedveltebb japán autó. Ez abból a tényből fakad, hogy Magyarországon gyártják. Még ha kevésbé gyakori autó, a használtautó piacon kereslet van rá. Ennek oka az autó minősége. Ezért annyira közkedvelt a tulajdonosok között a Swift, és nem akarnak tőle hamar megszabadulni. A Swift egy megbízható, jó vezetési tulajdonságokkal bíró, dinamikus és takarékos autó. A takarékosság és a jó dinamika az autó könnyű súlyának köszönhető. A Swiftnek eredeti dizájnja van. Osztályában a kisebb autókhoz sorolható, ami azt is jelenti, hogy az utastér csak átlagos helyet kínál. Ugyanez vonatkozik a csomagtartóra is. Így a Swift nem való családi autónak. De városi közlekedésben úgy él, mint hal a vízben. Az autó friss és jól irányítható, kis méretének köszönhetően jól lehet vele parkolni.

Mechanikai oldalról az egyszerű konstrukcióval rendelkező Swift általában probléma mentes, javítása egyszerű és olcsó. A vezetési komfort és menettulajdonságok nem túl fényesek. Az utastér kidolgozottsága nem túl jó, különböző helyekről furcsa hangok és zörejek hallatszanak. Ami a motorokat illeti, a 2000-től gyártott autókban csak kétféle motor van. Mindkettő meglepően fürge, megbízható, javítási szempontból egyszerű, fogyasztásuk takarékos. Az alapot a literes háromhengeres 39 kW teljesítményű motor képezi. Nagyon kis súlyának köszönhetően az autó gyors, a fogyasztása is igen kedvező. Erősebb motor az ezerháromszázas, a kedvezőnek számító 63 kW teljesítményével. Érdekes dinamikájával keltheti fel figyelmünket. Összességében nem igényes autó.

Felszereltség

A második generációs Swift felszereltsége gyakran csak alapszintű. Ez főleg biztonsági szempontból fontos, de nem sok a kényelmet biztosító elem sem. Mégis ráakadhatunk klímát és egyéb apróságokat tartalmazó autóra.

Dizájn

A Suzuki Swift külalakja a nyolcvanas évekből származik és ez meg is látszik rajta. A különféle modernizációk sem segítettek a helyzeten. A második generációs Swift nem éppen feltűnő, egyszerű autó, melyből inkább a célszerűség sugárzik.

Fogyasztás

A 2000-től 2004-ig gyártott Swiftet csak kétféle motorral gyártották. Az egy literes, háromhengeres 39 kW teljesítményű motor, és az ezerháromszázas 63 kW teljesítményű motorok nagyon takarékosak. Ezért elsősorban a Swift kis tömege a felelős.

Vezethetőség

Vezetési tulajdonságok tekintetében a Swift nem egy bajnok, másrészről a könnyű és egyszerű konstrukció, amely azt eredményezi, hogy az autó könnyen kiszámítható és jól reagál a vezető irányításaira.

Biztonság

A konstrukciójából adódóan a második generációs Swift nem sorolható a legbiztonságosabb autók közé. Az Euro NCAP törésteszteken sosem vett részt, de nem nehéz kikövetkezteti, hogy nem szerezne túl sok pontot. Keletkezésének idejében nem használtak sok erősítést, ennek bizonyítéka a könnyű konstrukció. Biztonsági felszereltsége is minimális, az autóknak gyakran még légyzsákjuk sincs.

Gyakorlatiasság

A Swift egy átlagosan praktikus autó. Az ötajtós változat kicsit hosszabb, mint a háromajtós. Így könnyebb a bejutás az utastérbe és a hátul ülőknek is több hely akad. A csomagtartó minimálisnak mondható. 225 literes méretével igazán apró, ráadásul a magas küszöb miatt nehezebben megközelíthető.

Kényelem

Az autó kényelme csak átlagosnak mondható. A kis utastérben nem számíthatunk nagy kényelemre. Különböző helyekről furcsa hangok és zörejek hallatszanak. Az autó hangszigetelése alul marad a modern autók szintjéhez képest.

Üzemeltetési költségek

Az öreg Swift kiemelkedik a fenntartási költségek terén. Az autó megbízható és csak minimális karbantartást igényel. A motorok gyakorlatilag nem ismerik az olajcsere fogalmát, így kibirják az olajcseréig olaj utántöltés nélkül. Alacsony fogyasztásukkal mindenkit megörvendeztetnek.

Suzuki Swift06-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000