TörlésÖsszehasonlítomMegosztaniKüldés

Vélemény / Toyota Corolla (2007–2013)

Összesített értékelés:
Előnyök

Megbízhatóság

Jó belső helykínálat

Jó felszereltség

Nagyon jó kezelhetőség

Menetkomfort

Gazdaságos motorok

Az autóról

A Toyota Corolla tizedik generációja az európai piacon csak sedan változatban került forgalomba. A többi karosszériaváltozatot az Auris modellnél találhatjuk meg. Így a tizedik Corolla műszakilag összekapcsolódik az Auris-szal, de a sedan külsőre teljesen sajátos modell. A dizájnja konzervatív, de nagyon elegáns, néhány éves gyártása óta sem tűnik elavultnak. Az új modell, amely 2013-ban került piacra, azonban lényegesen dinamikusabb. A tizedik Corolla tehát ideális választás lehet a konzervatívabb ügyfelek számára. Ők, az Auris-szal ellentétben, nemcsak egy külsejét tekintve sajátos autóhoz jutnak hozzá, hanem nagyobb belső térhez (hátul nagyobb hely van a fej felett, az Auris sima padlója megmarad) és nagyméretű csomagtérhez is. Ez utóbbinál azonban kifogásolható, hogy csak kulccsal nyitható, távirányítóval a belső térből sem oldható meg. Belül is hiányzik a csomagtartó tetejét lezáró fogantyú. A sedanhoz képest a bemeneti nyílás azonban egészen nagyvonalú, a hátsó ülések lehajtásával egészen hosszú, szinte egyenes rakodótér alakítható ki. A belső tér szintén sok elemet vesz át az Auristól, csak a középkonzol van másként kialakítva. A kidolgozás nagyon színvonalas és az anyaghasználat is minőségi.

A Corolla vezethetősége is dicséretet érdemel. Mindenekelőtt egy kényelmes autó, a futóműve nagy biztonsággal és jól mérsékli az út egyenetlenségeit. Emellett megtartja nagyon jó vezetési tulajdonságait. A Corolla nem sportos sedan, de a megbízható műszakisága a kanyarokban is biztos úttartást tesz lehetővé. Ehhez az autó hátsó részének az egyensúlya is hozzájárul, a súlyelosztásának köszönhetően elegánsan veszi az íveket. A Corollának a gyorsabb vezetési stílus sem okoz gondot, bár nem ez az elsődleges rendeltetése.

A motorháztető alatt az Auris modelltől ismert motorok találhatók. Az alap az 1400 köbcentis VVTi motor 71 kW-tal, amely megfelelően erős és korrekt a fogyasztása. Még jobb paraméterekkel dicsekedhet az 1.33 literes korszerűbb motor, 74 kW-os teljesítménnyel, amely a későbbi gyártási években az alap lesz. A benzines 1600-as 91 kW-tal már megfelelő dinamikát is nyújt, és egyben alacsonyan tartja a fogyasztást is. Az újabb verziója 97 kW-os. Turbódízeleket is találhatunk a motorháztetők alatt. Az alap az 1.4 D-4D 66 kW teljesítménnyel, és az erősebb 2.0 D-4D 93 kW-os teljesítményű.

Felszereltség

A Corolla tizedik generációjának felszereltsége korrekt, bár az alap inkább egyszerűnek nevezhető. Található itt elektronikus felszereltség centrálzárral, vagy akár fűthető külső visszapillantó tükör és négy légzsák. A klíma a második felszereltségi szint, a Terra Cool része, amely később standarddá vált. Tehát jól felszerelt Corollát találni a használtautó-piacon nem jelenthet problémát.

Dizájn

A Toyota Corolla tizedik generációja csak sedan változatban van jelen az európai piacon. Egy konzervatív formatervezésű autó, amely nem szenved hiányt eleganciában. Kategóriájának egyik legkiegyensúlyozottabb autója, melynek belső tere is jó benyomást kelt.

Fogyasztás

Bár a Corolla tizedik generációjának motorházteteje alatti benzinmotorok nem turbófeltöltősek, így is kedvező üzemanyag-fogyasztással büszkélkedhetnek. Nagyon gazdaságosak a turbódízelek is, amelyek a hazai piacon kevésbé megszokott meghajtói ennek a modellnek.

Vezethetőség

A Corolla konzervatív beállítottsága és komfortos felfüggesztésének ellenére biztos és jól kiszámítható vezetési tulajdonságaival lep meg. Határozottan nem sportautóról beszélünk, de az élesebb manőverek sem hozzák zavarba, jól uralható nagyobb sebességnél is. Az autó kanyarokban való kiegyensúlyozottságához a hátsó részének tömegelosztása is hozzájárul.

Biztonság

Az Euro NCAP töréstesztjein a Toyota Corolla tizedik generációja teljes, ötcsillagos értékelést érdemelt ki 2007-ben. A biztonsági felszereltség alapja a négy légzsák, a jobban felszerelt modellekben akár térdlégzsák is lehet. A Corolla masszív autó nagyon jó szintű biztonsággal.

Gyakorlatiasság

A Toyota Corolla az egyik legpraktikusabb kompakt kategóriás sedan. A csomagtér térfogata 450 liter, és meglepően jól hozzáférhető. A ledönthető ülésekkel plusz rakodótér alakítható ki. Bírálatot csak a csomagtartó kizárólag kulccsal történő nyitása érdemel. Az utasok számára elegendő hely van a belső térben, ez a kategória egyik legtágasabb autója.

Kényelem

A sedan Corollanak nagyon jó menetkomfortja van. Jó az egyenlőtlenségek csillapítása, biztos az úttartása. Dicséretet érdemelnek a kényelmes ülések és az utastér teljes kialakítása. Jó minőségűek a felhasznált anyagok is.

Üzemeltetési költségek

A Corolla hagyományosan a nagyon megbízható autók közé tartozik és ez a tizedik generációra is érvényes. A szervizköltségeknek ezért kedvezőeknek kellene lenniük. Gyakorlatilag az összes motor üzemanyag-fogyasztása - a benzineseké is - gazdaságos. A fenntartási költségek így kellemesen alacsonyan tarthatók.06-1-810-0000 Hétfő–Vasárnap, 8:00–22:00
  • Garázs
  • Figyelmeztetés 0
  • Keresés
Több

AAA AUTO csapata AAA AUTO csapata

Jó napot , segítségre lenne szüksége autóválasztásban? Adja meg elérhetőségét és mi visszahívjuk

Vagy hívja a 06-1-810-0000